februar 22, 2013

Om kurset

PLan T er landets stærkeste PLan 2 kursus, fyldt med skæve vinkler, pudsige personligheder og nyttig læring. Bag kurset står et ungt team, sprængfyldt med energi og viljen til at lave et topklasse PLankursus, men også med mange års erfaring med at lave PLan. I 2004 startede vi som PLan Thurøbund, men med tiden voksede vi og flyttede så fra Thurøbund til Stevninghus, hvor vi i flere år afholdte dobbeltkursus med både PLan 1 og PLan 3. I 2017 vendte vi det hele på hovedet, hev teltpløkkerne op og rykkede til Sjælland, hvor vi gennemførte et bevægeligt kursus. I 2018 gentog vi succesen på en tur fra Århus til Mols Bjerge, en tur fra storby til storslået natur og en tur gennem kursisternes spejdereventyr. Og i år er turen kommet til Fyn, hvor vi i efterårsferien vil bevæge os fra Odense gennem den fine, fynske natur for at ende på spejdercenteret Port Arthur.

Kursister på PLan T kommer til at opleve et kursus med store oplevelser, patruljeliv, personlig vejledning og meget mere. En essentiel del af ethvert PLankursus er at komme til at lære sig selv bedre at kende for dermed at blive et bedre patruljemedlem eller en bedre patruljeleder. Derfor kommer du som kursist til at bo og arbejde sammen med andre kursister i en patrulje, hvor I er sammen om at løse opgaver og få hverdagen til at fungere. Hver patrulje har mindst et teammedlem tilknyttet, patruljens vejleder. Vejlederens fornemste opgave er at sørge for at du, som kursist, får så meget ud af kurset som muligt. Vejlederen er personen du kan spørge om alt, nysgerrighed er kilden til visdom, men som også kommer til at spørge dig om en masse, for ofte kender du selv svaret bedre end din vejleder.

På PLan T er du sikker på at få en oplevelse, du aldrig glemmer. Om det var de fantastiske nye venner, det seje team, tømmerflådesejlads på Hostrup Sø, at røgdykke gennem en lade eller noget helt andet, kan vi ikke sige noget om, det må du selv komme med og finde ud af!

Om PLan

På et PLankursus kan der højst deltage 3 spejdere fra samme gruppe, men tager man afsted med nogen fra sin gruppe, ender man ikke i samme patrulje – vi har nemlig en masse andre mega seje kursister, som dig selv, som vi synes, du skal møde.

PLan 2

PLan 2 (14-15 år) bygger naturligt videre på elementerne fra PLan 1, men kan sagtens opleves med rigt udbytte uden tidligere PLan-erfaring. PLan 2 er for den nye PA/PL eller spejderen, der står på tærsklen til at blive det.

Den lidt ældre spejder bliver her introduceret til patruljeledelse og får mulighed for at prøve det af i praksis som patruljeleder for en patrulje på ca. 6 medlemmer. I samarbejde med patruljen oplever spejderen at få og tage ansvar for projekter, der afvikles under ugen. Gennem hele kurset arbejdes der med konkrete redskaber til planlægning og afvikling af forløb, som spejderen kan tage med hjem i sit daglige spejderarbejde.